Tromeč prijatelja je tradicija koja je počela prije pet godina i koja po svemu sudeći nema nikakvu namjeru prestati. Riječ je o natjecanju koje okuplja članove tri države, tri grada i tri kluba – RD Oradela iz Pirana, KSR Zenta iz Splita i KSR Delfin iz Budve.

Klub domaćin je Delfin, a mjesto događanja, naravno, Budva.

Tako su se i ove godine krajem siječnja u hotelu Tara okupile najjače snage ovih klubova kako bi utvrdili tko je u 2019. godini najuspješniji ribolovac. Zenta je nastupila s tri ekipe, kao i Delfin, dok je Oradela imala samo dvije ekipe. A da bi zabava i gužva bili nešto veći, nastupile su i dvije gostujuće ekipe pod nazivom ‘Hotel Tara’ koje su lovile van konkurencije.

Kao i svih prethodnih godina, i ovoga se puta lovilo u budvanskom akvatoriju s tim da su isplovila dva broda, tako da članovi dvočlanih ekipa nisu bili na istim brodovima. I dok je jedan brod pošao prema jugu, drugi je otplovio uzobalno prema sjeverozapadu. U skladu s tim su i uvjeti, a onda i ulovi bili nešto drukčiji.

No s obzirom na doba godine i relativno hladno more, ulov je zapravo bio jako dobar. Premda je more bilo uglavnom mirno, a nebo vedro, zapravo se lovilo u ‘rupi’ između dvije velike ciklone tako da su većinu ulova činili arbuni uz nešto fratara i ostale sitne ribe. Naravno, propozicije su kao uvijek bile stroge tako da se lovilo po FIPS-M-inim pravilima uz redovite izmjene unutar brodova i poštivanje zakonskih odredbi o minimalnim veličinama.

Lov je odrađen bez osobitih problema ako izuzmemo nekoliko slomljenih vrhova, zamršenih predveza, za što su uglavnom krivi pojedini mutni pogledi, klecava koljena i drhtavi prsti, a što je posljedica neprospavane prethodne noći.

Uglavnom, lov je odlovljen, riba je predana glavnom sucu Vojku Kokotu, a vaganje je odgođeno za pred večer, tako da se umorni i iscrpljeni ribolovci stignu istuširati, odmoriti i rekuperati za sve što ih je trebalo čekati te večeri.

A nakon što se nebo smračilo, pristupilo se i vaganju na kojem je u kratkom vremenu ustanovljen i plasmanski poredak.

Tako je treće mjesto i svoju prvu medalju u pojedinačnom poretku osvojio Momo Šćepanović, drugo mjesto Dejan Beljkaš, a prvo Ivan Dejanović, sva trojica članovi KSR Delfin Budva.

U ekipnom poretku je treće mjesto osvojila ekipa Delfin 1 u sastavu Predrag Dejanović i Dejan Cvetković . Drugo mjesto je uzela ekipa Delfin 3 u sastavu Momo Šćepanović i Saša Pejović, što je Momi donijelo i drugu životnu medalju, dok je treće mjesto uvjerljivom premoći odnijela ekipa Delfin 2 u sastavu Dejan Beljkaš i Ivan Dejanović.

Najtežu ribu tešku 750 grama je ulovio Ivan Dejanović, a najlakšu, tešku tek 85 grama Rado Fink član RD Oradela 2. Najmanji broj primjeraka, tek jednu ribu na vagu je donio prošlogodišnji pobjednik Boris Boban za što je dobio prikladan pehar, a što je ipak na neki način obranjen prošlogodišnji uspjeh, jer pehar je ipak pehar.

Nakon proglašenja najboljih, podjele plaketa i zahvalnica, uslijedila je večera s izuzetno ukusnom i bogatom trpezom, začinjena biranim vinima i živom glazbom.

Naravno, kako to uvijek biva na takvim događanjima, glazbenici su se nakon nekog vremena zamorili što su gosti iskoristili i preuzeli instrumente i mikrofone ostavši u dobrom štimungu i savršenoj atmosferi do samog svitanja.

A na rastanku su obnovljeni standardni zavjeti prema kojima se u manje više istom sastavu sigurno vidimo i iduće godine, samo malo stariji, ali zato puno bolji i jači.