Danas malo koje plovilo isplovljava bez nekakve elektronike, pa makar to bio i mobitelski GPS, ali u vrijeme dok je nautika bila još u povojima, jedini oslonac je bio vizualni kontakt sa poznatim obalama i zviježđima. No u magli, ili još gore, u olujnoj noći zvijezde i obale se nisu mogle vidjeti pa su se u tim situacijama pomorci pouzdavali isključivo u sreću i providnost. A da bi Sreća i Providnost lakše vodili brod i vidjeli siguran put do luke brodovi su morali imati oči. Stari mornari i nautičari sa cijelog područja starog svijeta od Mediterana do Kineskog mora su na brodovima crtali takve oči kao izraz vjere u moć bogova mora koji vode i štite brodove.

STELLA MARIS

Vjerovanje u brodske oči koje mogu vidjeti i preko i ispod olujnog vala niklo je još u doba ‘pogana’ na Knososu gdje su pronađeni najstariji ostaci takvih očiju. Oči su bile na obje strane pramca tako da lakše mogu vidjeti put i sigurno voditi brod i posadu. Te su oči indicirale Veliku Božicu krećana koja je između svih ostalih zaduženja imala na brizi i sigurnost brodova i mornara. S malim vremenskim i zemljopisnim pomakom, ta je funkcija kod Egipćana bila u domeni Izide. Dolaskom kršćanstva briga oko pomoraca i njihovih plovila prelazi na Majku Božju, u to vrijeme znanu i kao Stella Maris – morska zvijezda katoličkih mornara i ribara. Uz brojne zavjetne darove, od nje je iskan siguran put do odredišta i povratak u luku. U to se vrijeme umjesto očiju pojavljuje simbol zvijezde petokrake koji se osim na pramcima brodova postavlja i pod sve lukove (prolaze) na brodu. Lokacija tih zvijezda je u katoličkim zemljama religiozno ceremonijalna jer je upravo na tom mjestu svećenik blagosiljao plovilo pri porinuću. Stoga je zvijezda vrlo brzo dospjela i na krmu broda. U današnje je vrijeme sveta vodica zamijenjena bocom šampanjca koja se s jednako jakom simbolikom pri porinuću razbija o bok broda.

POGLED POKOJNIKA

Od najranijih dana brodogradnje na Mediteranu imamo prilično jasne tragove i spoznaje o ugradnji očiju na plovilima. Takav je postupak u ta davna vremena bio uobičajen i nimalo neobičan.

Najstarije oko, Horusovo oko, pronađeno je u Egiptu na brodu koji je preko Nila prevozio mrtve do njihovih grobnica. To se isto oko nalazilo i na brodovima i lađama namijenjenima trgovini, ribarstvu, zadovoljstvu i sportu. Većina je Egipatskih plovila pored Horusovog svetog oka nosila i zrakasto ucrtano sunce. Budući da su prema ondašnjem vjerovanju Horus i Amon Ra bili u zavadi, bilo je mudro na brodu imati oba znaka, što je za posadu značilo potpuno izbjegnuće bilo kakve nesreće.

Zanimljivo je da je Horusovo oko ucrtavano i na sarkofage i to iz dva razloga – da bi pokojnik preko tog oka mogao vidjeti van groba te da bi oko svojom čistoćom spriječilo onečišćenje okoline raspadanjem trupla.

Ta sposobnost gledanja koju duša stiče ucrtavanjem oka na sarkofag, potpuno je ista kao i sposobnost gledanja broda u oluji.

OKO KAO DEKOR

Feničani su kao istaknuti pomorski narod također vjerovali u moć očiju, pa ih osim na brodovima nalazimo i na njihovom novcu. Ta su fenička brodska oka bila grubog, jednostavnog i okrutnog dizajna no u usporedbi s grčkim i egipatskim, neusporedivo veća. Bila su ovalnog ili okruglog oblika, karakterističnog za brodove iz Palerma, stare feničke kolonije, a onda i kartaškog uporišta.

Kartaške su se pak oči sastojale od grubo ucrtanih bijelih krugova s bijelim zjenicama.

Nasuprot tome u Siciliji i ponegdje u Grčkoj, utjecaj klasičnih vremena je ostao dominantan tako da su oči bile pravilnog oblika, nerijetko poput ljudskog oka.

Na ostacima pronađenih plovila iz V i VI stoljeća prije Krista, ratnih transportnih i ribarskih brodova, oči su bile obavezan dio dekora. U pravilu su bile vjeran prikaz ljudskog oka, no pojedini su autori unosili promjene tako da je oko ponekad imalo i elemente iz životinjskog svijeta. Slične primjere nalazimo na oslikanim vazama kao i na novcu iz tog vremena.

OD OKA DO ZVIJEZDE

Okupacijom Grčke koja je do tog vremena bila najmoćnija pomorska sila na Mediteranu, Rimljani preuzimaju oči te ih u skladu sa svojim običajima posebno ističu bojajući ih žarkim i upadljivim bojama.

Kolonizacijom Rimljani proširuju postavljanje očiju na plovila, što znači da je gotovo cijeli Mediteran imao brodove s očima.

No pojavom i jačanjem kršćanstva, na prostoru Sicilije, Malte, Portugala, juga Španjolske, Cijele Italije, nekih grčkih otoka, Cipra i južne obale Francuske oko se u potpunosti zamjenjuje zvijezdom.

Taj čin zamjene oka zvijezdom dar je kojim se izražava posvećenost mornara Madoni.

ČETIRI OKA BOLJE VIDE

Na ostalom su pak dijelu Mediterana oči nestale pod utjecajem muslimana kada je njihov prorok Muhamed zabranio sve oblike pokazivanja ljudskog tijela i njegovih dijelova. Ovaj je utjecaj za posljedicu imao uklanjanje očiju sa svih brodova sa područja sjeverne Afrike, Palestine, Sirije Turske i Male Azije.

Zanimljivo je da Perzijski zaljev, zapadna obala Indije i Malajski otoci nemaju baš nikakvih tragova o brodskim očima, s izuzetkom manjeg broja neislamskih brodova, uglavnom kineskih koji su povremeno dolazili na spomenuta područja.

Nasuprot tome i brodovi sa očima su i danas prisutni u malim ribolovnim lukama Crvenog mora, istočne obale Afrike. A jednako tako u Zanzibaru i Komorskim otocima još uvijek imaju jednostavne okrugle oči koje se ucrtavaju na oba kraja broda, na pramcu i krmi tako da njihovi brodovi imaju četiri oka.

Razlozi razlika u oslikanosti brodova prvenstveno su vjerske prirode (brahmanizam i islam). U centralnoj Indiji postoje božanstva čiji su zaštitni znakovi upravo oči što upućuje na drevno vjerovanje, puno drevnije od kršćanstva i Islama.

TURISTIČKA ATRAKCIJA

Današnji su brodovi sa očima ukrašenim pramcima na našem moru zapravo rijetki. Razlozi zbog kojih se oči nalaze na tim brodovima vlasnicima plovila su uglavnom nepoznati. Najčešće je samo riječ o turističkoj atrakciji koja nema neku dublju povijesnu ili religijsku osnovu. Rijetki su brodovi koji su iz davnina u naslijeđe pored starih madira i kolumbi donijeli i oči. Poneki su tumači skloni očima proglasiti sidrene ili bitvene otvore na pramcima, no takvi su otvori samo posljedica visokog pramčanog nadgrađa i nemaju direktne veze sa kultom očiju.

Ipak, bez obzira na razlog zbog kojeg oči na pramcu postoje, ti brodovi uvijek bude zanimanje, a putnici koji se ukrcaju na njih uz malo mašte se lako mogu vratiti u vrijeme kada su oči na pramcu bile jedino pouzdano navigacijsko pomagalo dok je sudbina plovila, posade i putnika na moru bila isključivo u rukama Fortune.