Udarni proizvod DTD-a koji će ovu lignjolovnu sezonu obilježiti posebnim uspjehom je Ballistic Bukva. Premda je Oita 3.0 do sada bila najprodavaniji DTD-ov model u lovu s obale i to ponajprije jer se mogla zabaciti puno dalje nego klasična Bukva, u posljednjih nekoliko godina, nova generacija lignjolovaca, onih istinskih zaljubljenika u lignjolov, ocijenila je da klasična Bukva, unatoč manjem dometu, u obalnom lignjolovu ima bitno veću lovnost od Oite. Na temelju takvih podataka kreirana je skosavica koja uistinu daleko leti, nova Ballistic Bukva i to u  dezenu koji je korišten i za White Killer Bukvu koja je svjetski poznat i provjereno lovni model.

Ova skosavica ima potpuno novo tijelo, elegantnije, malo dulje i špicastije kako bi se u izbačaju postigle veće udaljenosti. Ballistic Bukva je teška 14,6 grama i duga 90 milimetara pa u izbačaju postiže najveću udaljenost do sada izmjerenu u odnosu na bilo koju sličnu varalicu. Nakon što postigne lovni balans tone brzinom od nekih 5,5 do 6 s/m.

Unutrašnjost ove varalice krije poseban sistem s promjenjivim težištem. Neposredno pred zabačaj, skosavica se trbuhom okrenuta prema dlanu prihvati prstima za glavu te se kratkim ali energičnim trzajem težište prebaci u repni dio. Ovako balansirana varalica zrakom leti upravo poput metka. Kad padne u more, dovoljno je napraviti mali trzaj, klasični twich, kako bi se opterećenje vratilo prema glavi nakon čega je varalica ponovo u savršenom lovnom balansu.

Ballistic Bukva je dostupna u pet boja – green, red, orange, pink i white po cijeni od 79 kuna.

 

DTD

Tel. 021/735-161

www.dtd.hr