PROPOZICIJE

 1. Priređivač natjecanja: trgovina „UDICA“ ZADAR i ŠRD „ ZUBATAC“ ZADAR
 2. Datum natjecanja: subota 18.01.2020.

 Rezervni datum u slučaju lošeg vremena 19.01.2020.

 1. Trajanje natjecanja: lovi se 4 sata. Početak natjecanja je u 15:00h i završava u 19:15h, s pauzom od 15 minuta za rotaciju između 2 poluvremena. Prvo poluvrijeme natjecanja je u trajanju 2 sata (15 -17h), potom slijedi rotacija za koju natjecatelji imaju 15 minuta da je obave, tada počinje drugo poluvrijeme od 2 sata (17:15-19:15). Predaja ulova na rivi glavnom sucu do 19:30h nakon čega slijedi vaganje, zajednička večera i proglašenje pobjednika.
 2. Područje natjecanja: Zadarska riva
 3. Pravo nastupa imaju svi članovi udruga sa važećom SPORTSKOM dozvolom i članskom iskaznicom.
 4. Prijave i uplata za natjecanje se primaju u trgovini „UDICA „Zadar ili na broj računa do petka 17.01.2020. godine.

Maksimalni broj natjecatelja : 60

Broj računa: HR6024020061100891621

Udica d.o.o. Obala kneza Branimira 14 model ( 00) poziv na broj odobrenja ( datum )

Opis plaćanja (kotizacija za natjecanje)

 1. Verifikacije natjecatelja: okupljanje natjecatelja u 14:00 h u Caffe baru „KULT“, izvlačenje pozicija i podjela vrećica za ulov. U 14:30h odlazak u zonu lova. Za natjecatelje koji zakasne smatrat će se da su odustali od natjecanja, a kotizaciju vraćamo u iznosu od 50%.
 2. Pravila: Ribolov je dozvoljen štapom ili iz ruke s jednim priborom. Od umjetnih mamaca mogu se koristiti svi ISKLJUČIVO umjetni mamci namijenjeni lovu liganja i sipa. Zabranjeno je korištenje „štapića sa rozetom“ na koju se stavlja prirodan mamac. Dozvoljena je upotreba pribora za prihvat glavonožaca – špurtilo, sak, mreža, kuka za glavonošce.

Zabranjeno je korištenje raznih sprejeva i aditiva tijekom natjecanja.

Minimalni razmak između natjecatelja je 5 metara. Nije dozvoljeno bacanje varalica u smjeru koji onemogućava lignjolov susjednim natjecateljima kao ni radnje koje mogu uznemiriti druge sudionike natjecanja.

Boduju se lignja i sipa na način sipa – 1 gram = 1 bod; lignja – 1 gram = 2 boda

Sipa i lignja ulovljene na Yamashita skosavicu imaju dodatnih 100 bodova.

U slučaju da sudac nije blizu natjecatelja prilikom izvlačenja ulova natjecatelj do vas ujedno je i sudac koji će potvrditi da je ulov ostvaren na Yamashita skosavicu. Sipa i lignja ulovljene na Yamashita skosavicu biti će označene od strane sudaca.

Natjecatelj s ostvarenim većim zbrojem težine ulova ujedno ima i bolji plasman. Ukoliko 2 ili više natjecatelja imaju jednaku težinu ulova bolji plasman ostvaruje natjecatelj sa većim brojem ulovljenih liganja i sipa. Ukoliko je i tu izjednačen rezultat, prednost ima natjecatelj koji ima najtežu pojedinačnu lignju.

 1. Sav ostvareni ulov zadržava organizator natjecanja.
 2. Priznanja i sponzorske nagrade će se dodijeliti za prva tri mjesta kao i za najveću ulovljenu lignju.
 3. Odgovornost: Organizator, te svi pojedinci uključeni u organizaciju natjecanja unaprijed otklanjaju svu odgovornost za naknadu štete koja može proizaći iz ovog natjecanja. Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i pristupajući verifikaciji potvrđuju da su upoznati s propozicijama natjecanja.
 4. Ostale napomene: svako kršenje pravila i propozicija povlači za sobom diskvalifikaciju. Svaki natjecatelj može izjaviti žalbu glavnom sucu natjecanja. Taksa za žalbu je 200,00 kuna.
 5. Kotizacija: 150,00 kn po natjecatelju.

 

TRGOVINA „UDICA“ZADAR POVODOM SAMOG NATJECANJA OD 10.01. – 18.01.2020. ORGANIZIRA I PROMOTIVNU PRODAJU YAMASHITA SKOSAVICA KOD KOJE MOŽETE OSTVARITI POPUST OD

– 20%