U subotu 19. svibnja u organizaciji ŠRD Zubatac-Zadar i Županijskog saveza za športski ribolov zadarske županije, u Mulinama su održana tri klupska i jedno županijsko natjecanje u podvodnom ribolovu.

Ovo je natjecanje bilo posebno i po tome što je bilo jubilarno, dvadeseto po redu tako da je ta okrugla obljetnica cijelom događanju dala dodatnu težinu.

Lovna zona je uključivala Rivanjski kanal i dio akvatorija oko Sestrica čija je granica sa sjeveroistočne strane bila linijski poravnata s Pliči Sajda, a sa sjeverozapadne s Puntom Križa. Mjesto okupljanja i predaje ulova je bilo u Mulinama pa su se tako  prvi natjecatelji pojavili još prije 7 sati zahvaljujući čemu je glavni sudac Nino Fabac u skladu s propozicijama mogao dat znak za start u 8 sati.

I dok je dio brodica ostao u Rivanjskom kanalu mnogi su otišli za svojim mikrolokacijama u potrazi za kvalitetnim ulovima koji bi im mogli osigurati plasman i medalju.

ŠRD Zubatac – Zadar, ŠRD Sipa – Benkovac i ŠRD Harpun – Zadar su nastupili sa svojim članovima i odlovili svojih pet sati lova u relativno praznom moru. Naime, zbog još uvijek niskih temperatura i slabe vidljivosti rezultati su za mnoge bili daleko ispod očekivanog tako da su mnogi na vagu donijeli prazne žice, dok su oni najspretniji i najvještiji postigli rezultat. 

Ipak, unatoč silnom trudu tek su malobrojni donijeli nešto kvalitetniju ribu. Dobar dio ulova je bio ispod mjere što se ispostavilo kasnije na vaganju. Bilo je tu podlanica, piceva, šaraga i vrana poneka mačka, škrpun te gdjekoji ugor.

Riba uredno nanizana na označene žice je pospremljena na led i prevezena u Zadar, točnije u restoran Kod Stipe gdje je odrađeno vaganje, formiranje plasmanskih lista, dodjela priznanja i svečana večera.

Osim medalja prvoplasirani su dobili i vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori ovog natjecanja – ribomaterijal Udica, Ergo osiguranje, autoškola AS, tvrtka Black Tech, Sealtech Marine, kozmetički salon Deep Blue, Nevico, T.O. Vrulja, La Baia Street food i pršutana Puntica.

Ugodno iznenađenje ovog natjecanja je bio uspjeh Pjera Bavčevića koji se sa svoja dva brancina ulovljena u neposrednoj blizini Mulina u klupskoj konkurenciji uspio plasirati sa srebrnom medaljom te brončanom na županijskoj listi. Budući da nije imao ni barku ni barkariola ovaj je uspjeh posebno vrijedan i svakako zaslužuje pohvalu.

A povodom dvadesete obljetnice posebna plaketa zahvale je pripremljena za Duška Paulina pokretača i osnivača podvodne sekcije u Zubacu koji je nažalost zbog bolesti bio spriječen preuzeti je tako da je plaketu u njegovo ime preuzeo Duško Novaković.

 

 

REZULTATI KLUPSKOG NATJECANJA U PODVODNOM RIBOLOVU ŠRD HARPUN – ZADAR

 1. IGOR NUIĆ – 6286 BODOVA
 2. ANTE KOLANOVIĆ – 1830 BODOVA
 3. PETAR PASTUOVIĆ – 0 BODOVA

 

 

 

REZULTATI KLUPSKOG NATJECANJA U PODVODNOM RIBOLOVU ŠRD SIPA – BENKOVAC

 1. ANTE GAŠPAR – 1700 BODOVA
 2. MARIO BULETA – 0 BODOVA

 

 

 

REZULTATI KLUPSKOG NATJECANJA U PODVODNOM RIBOLOVU ŠRD ZUBATAC – ZADAR

 1. DUBRAVKO PEJDO – 5040 BODOVA
 2. PJER BAVČEVIĆ – 2572 BODA
 3. ANTE BOŽIĆ – 2194 BODA
 4. MATE MATAK – 1828 BODOVA
 5. JERKO MARIJAN – 1756 BODOVA
 6. OLEG VLAHOV – 1678 BODOVA
 7. ANTE KRSTIĆ – 1660 BODOVA

 

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA ZADARSKE ŽUPANIJE U PODVODNOM RIBOLOVU

 1. IGOR NUIĆ – 6286 BODOVA
 2. DUBRAVKO PEJDO – 5040 BODOVA
 3. PJER BAVČEVIĆ – 2572 BODA
 4. ANTE BOŽIĆ – 2194 BODA
 5. ANTE KOLANOVIĆ – 1830 BODOVA
 6. MATE MATAK – 1828 BODOVA
 7. JERKO MARIJAN – 1756 BODOVA
 8. ANTE GAŠPAR – 1700 BODOVA
 9. OLEG VLAHOV – 1678 BODOVA
 10. ANTE KRSTIĆ – 1660 BODOVA